Runojen kirjoittaminen on sikäli nyt vähän sivussa, että intouduin ajatuksesta omasta "runoelokuvasta". Runotyyliksi siihen valikoitui kalevalamitta. Tarkoituksena siis on tehdä jonkinlainen animaatiovideo, omista valokuvista. 

Perehdyin tarkemmin kalevalamittaan ja eipähän sen kirjoittaminen niin helppoa olekaan, kun tutustuu tyylilajin tiukkkoihin sääntöihin. (Aiempi kalevalamittakokeiluni siis tuskin täyttää kriteerejä...!)

Onneksi on olemassa Kalevalaisen Runokielen Seuran ylläpitämä Trokeemankeli, jonka avulla kalevalamitan kirjoittaminen helpottuu huomattavasti:

http://www.sci.fi/~alboin/trokeemankeli/

Elokuvasta tulee melko "pitkä", koska runosta tuli niin mittava. En osaa arvioida monenko minuutin pituinen, mutta joka tapauksessa pidempi kuin aikaisemmat runovideoni. Eli valmiin aikaansaannoksen tänne tulemiseen menee vielä aikaa... Kunhan edes joskus valmistuisi... Pätkä pätkältä, kohtaus kohtaukselta. Pääasia että runo tuntuu ainakin vielä ihan kelvolliselta, sillä omastakin mielestä huonoon runoon ei viitsi alkaa väkertää suuritöistä animaatiota.